lørdag 14. juli 2012

Minnemynter

Hvis du liker gamle mynter, kan det å samle på minnemynter, minnemedaljer eller kanskje offisielle sølvmynter være interessante samlerobjekter. Samlerhuset driver en av de største nettbutikkene for store og små samlere i hele Norge, og har mange objekter i mange forskjellige prisklasser. Her kan du starte med små minnemynter som for eksempel en Original 1/2 skilling fra Kong Carl X, laget allerede i 1867, og denne koster bare 149 kroner inkl porto, eller så finnes det også større eksklusive samlinger for mange mange tusen kroner. Om minnemynter ikke høres alt for spennende ut, finnes det også frimerker fra helel verden og også i alle prisklasser.

Men det å samle på mynter generelt eller bare på minnemynter er i hvert fall en hobby hvor det er vanskelig å tape penger. Nå som finanskrisen herjer rundt i Europa, og ingen helt vet hva som skjer med forskjellige valutaer som euro, pund, dollar og andre, anbefaler de fleste eksperter at man enten investerer i gull eller sølv. Minnemynter er da en glimrende måte å ikke bare skaffe seg en morsom hobby, men også på sikt kunne tjene noen kroner på hobbyen sin. Sølvmynten Silver Eagle 2012, er en av de mest etterspurte samlerobjektene nå for tiden, og denne kan du kjøpe for bare 299 kroner (også det inkl. porto).

Det finnes også en rekke OL-mynter f.eks fra Lillehammer og minnemynter av kongefamilien, jubileumsmedaljer som markerer historiske jubileum, krigsminnesmedaljer og masse andre samlerobjekter. Så besøk nettsiden til samlerhuset i dag, og start å samle på mynter med det samme!

Alt du kjøper hos samlerhuset er forøvrig garantert ekte, og det følger med bevis og dokumentasjon på alle handler. Et tips hvis du er helt fersk som myntsamler, er å starte med helt vanlige mynter først, og heller investere i litt dyrere mynter etterhvert når interessen vokser. Lykke til!