onsdag 13. januar 2010

Hvordan samle på frimerker

Frimerkesamling også kjent som filateli, er en populær og pedagogisk hobby. Frimerke-samlere tar vare på frimerker fra brev, særlig de fra andre land. De kan også søke opp gamle frimerker som representerer et tidligere tidspunkt. Frimerke-entusiaster kan finnes overalt. Deres bærbare og gjennomsiktige samlinger fylt med frimerker er fascinerende å se gjennom. Mange av frimerkene de samler inn er også svært verdifulle. Dette er en hobby du faktisk kan tjene gode penger på.

Materialer som trengs for å starte en frimerkesamling inkluderer et album og spesielle monteringsbånd kalt hengsler. Verktøyene du finner nyttige, er en liten tang eller pinsett for forsiktig løfte delikate gamle frimerker og et forstørrelsesglass for å finne små detaljer. Som frimerkesamler kan du begynne med frimerker på post som mottas i dag. Å fjerne et merke fra en konvolutt, gjøres ved å nøye rive vekk konvolutten fra rundt frimerket. Her er det viktig å være forsiktig så du ikke ødelegger noe. Så legger du frimerket i varmt vann. Den resterende delen av konvolutten vil da løsne, slik at du kan løfte merket fra vannet med en tang.

Så legger du frimerket på absorberende papir. Når det har tørket, plasserer du en tung bok på toppen av frimerket for å flate det. Som en siste gang, krever frimerkesamling presisjon og orden. Plasser tørket og flate merker i albumet ved å bruke en av hengslene, eller lagre det i en av de små gjennomsiktige konvoluttene som brukes for å gjøre samlingen flott å se på.

Mange samlere er spesialister på å samle på tilgjengelige minnesmerker. Dette er frimerker som hedrer en person, et sted eller en hendelse. Dette er spesielle frimerker som er utgitt av postkontoret i et begrenset tidsrom. De fleste nasjoner gir ut minnemerker fra tid til annen. Faktisk finnes det årlige konkurranser der man kårer det som skal være det vakreste frimerket. En del tegnekonkurranser finnes også, der vinneren får motivet sitt på et frimerke.

En morsom måte for en ung person å bygge en samling av utenlandske frimerker, er å finne noen å brevveksle med i utlandet. Denne aktiviteten hjelper folk få venner, samt å utvide sine samlinger. Det finnes også selskaper som sender ut innledende samlinger av utenlandske frimerker, for å få kunder på sine e-postlister. Disse samlingene er vanligvis fargerike og inneholder et bredt spekter.

Frimerkesamlinger kan noen ganger bli veldig verdifull for de rette menneskene. Hvis du er på utkikk etter en ny hobby, kan en frimerkesamling være noe for deg!