fredag 1. april 2011

Investere i Sølvmynter

Sølvmynter er trolig den eldste betalingsformen som ble masseprodusert, for så langt tilbake som i de gamle grekernes tid for rundt 2.600 år siden. Da ble sølv-drakmen benyttet som betalingsmiddel, og fra til den dag i dag er fortsatt sølvmynter et godkjent betalingsmiddel.

Skal du samle på sølvmynter er det som hos de fleste andre samleobjekter, mange forskjellige faktorer som spiller inn i forhold til hvor mye de er verdt. Er det gamle og sjeldne mynter, er de ofte verdt litt ekstra, men i dag går mann av huse for å kjøpe sølv ettersom det nå blir sett på som en meget sikker investering.

American Eagle-mynter og spesiellt American Silver Eagle er kanskje de mest vanlige sølvmyntene i dag, og det er fullt lovlig å handle med disse, men metallverdien overgår langt verdien på mynten, så her bestemmes den reelle verdien av sølvprisen.

Etter finanskrisen har prisen på sølv gått til himmels, og vi har i dag den høyeste prisen på sølv på over tretti år. I dag omsettes sølv for over 37 dollar per unse. Prisen på sølv har også mer enn doblet seg det siste året, så dette har for mange vært meget gode investeringer, bedre enn forbrukslån kan man vel si.

Nå som de forskjellige valutaene som Euro og Dollar blir sett på som litt usikre, anbefales det å heller putte sparepengene i sølvmynter. Verdien vil trolig både holde seg å øke fremover, og de er også lette å selge videre på nettsteder som QXL eller Ebay. Og ikke bare for investeringens del, men det å samle på sølvmynter er også en interessant hobby, som i tilegg kan være lønnsom.